Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat

5,790Ft

Elérhető

Töröl
Leírás:
  • 240 g/m2
  • 80% pamut, 20% poliészter
  • Belcoro® fonal
  • könnyű, nem bolyhos polár
  • rejtett cipzár a logózás megkönnyítése érdekében
  • raglán ujjak
  • pamut/Lycra® rib kötéses derékrész és ujjvégek.

Leírás

Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat

Leírás:

240 g/m2

80% pamut, 20% poliészter

Belcoro® fonal

könnyű, nem bolyhos polár

rejtett cipzár a logózás megkönnyítése érdekében

raglán ujjak

pamut/Lycra® rib kötéses derékrész és ujjvégek.

Figyelem!
(Az anyag magas hőfokon hamarabb amortizálódik.)
Ideális hőfok Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat mosáshoz:
színes: 30ºC
fehér: 40ºC

Kérem figyelmesen nézze át a Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat méret és szín táblázatot!

Az üres póló története

A mai ing alapvetően az alsóruhaként viselt római tunikából fejlődött ki,[1] bár a bronzkorban is hordtak skandináviai nők ingszerű blúzt.[2] Hasonló ruhadarabok ábrázolása az ősi perui, afganisztáni, egyiptomi, palesztinai maradványokon is fennmaradt. A középkori Európában is viseltek a mai inghez hasonló ruhadarabot. A honfoglaló magyarok inge elöl vagy oldalt nyílott volt.[3]

Van olyan forrás,[4] amely szerint az ujjas trikó eredete Viktória királynő brit uralkodó (1819–1901) nevéhez köthető, aki látogatást tett a tengeri flottánál, és annak érdekében, hogy ne zavarja őt a tengerészek hónaljának látványa, amit ujjatlan trikóik nem fedtek el, a flotta vezetői elrendelték, hogy a trikókat ujjakkal kell ellátni.

A mai értelemben vett póló története valójában az első világháborúban kezdődött,[1][5] amikor az amerikai katonák számára szükségessé vált a meleg európai nyári időszakra olyan alsóing készítése, amely kevésbé meleg, mint a korábban az amerikai hadseregben rendszeresített hosszú ujjú gyapjúing. Ekkor vezették be – a francia hadseregnél látott mintára – a könnyű, egyszerű szabású, rövid ujjú pamutinget, amit Amerikában az 1920-as években is már T-shirt néven emlegettek. A második világháborúban a szárazföldi csapatoknál és a tengerészetnél is ez volt a rendszeresített alsóing.

Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat

Idővel a polgári életben is meghonosodott ez a viselet. Jóllehet eredetileg alsóingnek szánták, a katonák gyakran viselték ing nélkül is szabadidejükben vagy nehéz munka közben, amit híradófilmeken mindenki láthatott – ez is hozzájárult ahhoz, hogy széles körben megismerjék ezt a ruhadarabot. Népszerűvé válása és széles körű elterjedése azonban a II. világháborút követő években következett be, és elsősorban olyan neves filmszínészeknek köszönhető, mint John Wayne, Marlon Brando és James Dean, akik az 1950-es években készült filmjeikben viseltek pólót. James Dean 1955-ben bemutatott Rebel Without a Cause (magyar címe: Haragban a világgal) c. filmjével a pólót a lázadó ifjúság jelképes viseletévé tette.

Maga a póló „uniszex” ruhadarab: nők, férfiak és mindkét nembeli gyerekek egyaránt hordják; a nemek szerinti különbség legfeljebb a díszítésben nyilvánul meg.

Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat

forrás az üres póló története című blog bejegyzéshez:

https://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%B3l%C3%B3#T.C3.B6rt.C3.A9nete

További információk

Méret

, , , ,

Szín

, , , , , , , , , , , , ,

Márka

Leírás

, , , ,

Nem

Súly

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Férfi pulóver Fruit of the Loom Zip Neck Sweat” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.